Zijn woningrenovaties de moeite waard?

Bij een volledige renovatie van de keuken kunnen huiseigenaren ongeveer 59% van de kosten terugverdienen, en een nieuwe mastersuite levert doorgaans 50% op, volgens een onderzoek van de National Association of Realtors en de National Association of the Remodeling Industry. Maar de hoogste opbrengsten komen van minder flitsende projecten.

Zijn woningrenovaties de moeite waard?

Bij een volledige renovatie van de keuken kunnen huiseigenaren ongeveer 59% van de kosten terugverdienen, en een nieuwe mastersuite levert doorgaans 50% op, volgens een onderzoek van de National Association of Realtors en de National Association of the Remodeling Industry. Maar de hoogste opbrengsten komen van minder flitsende projecten. Het vervangen van vinylbeplating door steenfineer op een deel van uw huis, zoals een hal, kan het exterieur van uw huis verbeteren. De gemiddelde kostenraming is goed voor 36 lineaire voet dorpels, 40 lineaire voet hoeken en één adresblok, en materialen waaronder twee waterbestendige barrièrelagen en corrosiebestendige lat en bevestigingen.

Dit project kan iets meer dan 92 procent van zijn kosten terugverdienen. Trek dat vervolgens af van de waarschijnlijke marktwaarde van het huis na renovatie, ontleend aan vergelijkbare vastgoedprijzen in de buurt. Trek dan nog minstens 5 tot 10 procent af voor extraatjes die je besluit toe te voegen, onvoorziene problemen en ongelukken die moeten worden opgelost en inflatie. Wat overblijft zou jouw aanbod moeten zijn.

Het upgraden of uitbreiden van de woonkamer of het omverwerpen van binnenmuren om een open plattegrond te creëren zijn veel voorkomende renovaties. Een veelvoorkomend probleem dat hij hoort, is van huiseigenaren die zelf hebben geprobeerd te renoveren en vervolgens ontdekten dat het moeilijk was om een aannemer te vinden om het werk af te maken. Een grootschalige renovatie kan vele maanden, zo niet jaren duren om te voltooien, en als de huizenprijzen dalen of in die periode gelijk blijven, is het mogelijk om aan het einde van het project naar buiten te komen met een huis dat de investering lang niet waard is. Het gevolg was dat maanden nadat het echtpaar het pand had gekocht, de muren en vloeren nog steeds uit elkaar waren gescheurd, het sanitair in delen van het huis werd uitgeschakeld, het gebouw werd bekneld in afwachting van de reparatie van de fundering en ze hadden al het geld dat was bestemd voor het eerste cosmetische werk opgeblazen.

Of u nu verkoopt of renoveert, besteed tijd aan het leren kennen van de professional die u zal helpen bij het doorvoeren van de verandering, specifiek uw makelaar of verbouwer. Een nieuwe keuken zou bijvoorbeeld beschadigd zijn geraakt toen ze het huis zouden opkrikken om later de funderingswerkzaamheden uit te voeren. Zie The Money Game voor meer informatie over de financiering van uw renovatie, inclusief informatie over leningen die zijn verzekerd door de Federal Housing Administration (FHA). Het is altijd waardevol om persoonlijke details toe te voegen, zelfs als het simpelweg is dat u van uw renovaties zult genieten terwijl u de huiseigenaar bent.

Eigen vermogenslijnen kunnen over het algemeen worden geleend tegen 90 procent van het eigen vermogen dat de huiseigenaar in huis zal hebben nadat de reparaties en verbouwing zijn voltooid. Het kan zeker geen kwaad om deze functies aan je huis toe te voegen, maar verwacht niet dat potentiële kopers bereid zijn een premie te betalen om ze te krijgen wanneer je klaar bent om te verkopen. Bepaalde renovaties van huizen leveren een aanzienlijke prijs-kwaliteitverhouding op, waarbij ze bij wederverkoop vaak 80% of meer van de kosten terugverdienen, waaronder volledige keukenrenovaties, houten vloeren en verbeterde badkamers, evenals dakbedekking, gevelbeplating, deuren, ramen en energie-upgrades. Renovaties kunnen uw woning comfortabeler en aantrekkelijker maken en kunnen vaak de waarde van uw woning verhogen.

Tel eerst de kosten om het pand te renoveren op basis van een grondige beoordeling van de staat van het huis bij elkaar op. Dat komt omdat grote reparaties aan sanitair en elektrische systemen, upgrades van funderingen en uitgebreide dak- en muurwerkzaamheden meestal onzichtbaar zijn en de waarde van het huis bijna nooit voldoende verhogen om de kosten van de renovatie te compenseren. Je kunt ook een uitbetalingsherfinanciering doen, waarbij je je huidige hypotheek omruilt voor een nieuwe, grotere lening, zodat je het geld hebt om renovaties uit te voeren.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *