Wat is de grootste kostenpost bij het verbouwen van een keuken?

Huiseigenaren moeten weten wat een nieuwe keukenbouw hen gaat kosten voordat ze beginnen, ongeacht de omvang van het project. Verschillende factoren zijn van invloed op de prijs, waaronder materialen, apparaten, ruimteveranderingen en arbeid.

Wat is de grootste kostenpost bij het verbouwen van een keuken?

Huiseigenaren moeten weten wat een nieuwe keukenbouw hen gaat kosten voordat ze beginnen, ongeacht de omvang van het project. Verschillende factoren zijn van invloed op de prijs, waaronder materialen, apparaten, ruimteveranderingen en arbeid. Hier zijn de vijf grootste uitgaven die u moet weten voordat u begint met het verbouwen van uw keuken. Een van de eerste keuzes waarmee u wordt geconfronteerd, is wie uw nieuwe keuken gaat installeren: u of de installateurs.

Alle projecten kosten u tijd of geld en u moet bepalen wat voor u waardevoller is. Als u ervoor kiest om het zelf te doen, bespaart u op arbeidskosten, wat tot 20% van de projectkosten kan bedragen, maar u zult meer tijd besteden en mogelijk gereedschap moeten kopen. Als u ervoor kiest om de arbeidskrachten in dienst te nemen, kost het installatiepersoneel meer, maar een bemanning bestaat uit deskundige vakmensen die gespecialiseerd zijn in hun specifieke gebieden (sanitair, kasten, elektriciteit, enz. Hoewel u misschien een aanrecht alleen op basis van het uiterlijk wilt kiezen, moet u andere overwegingen niet negeren, waaronder duurzaamheid, onderhoudsbehoeften en kosten.

De werkbladen kunnen maar liefst 20% van uw budget uitmaken. Als u kiest voor een granieten top die gemakkelijk te verkrijgen is, zult u niet zoveel uitgeven, maar geïmporteerd graniet zal u terugbrengen. Een vloer kan uw budget snel overschrijden, dus bedenk welke vloer u nodig heeft in uw keuken, inclusief uiterlijk, comfort van het oppervlak, installatievereisten en duurzaamheid. Steen en tegels zijn bestand tegen druk verkeer, maar moeten goed worden afgedicht en kosten meer.

Vinyl- en linoleumvloeren besparen op installatiekosten en zijn de beste doe-het-zelfoptie. Ze zijn ook duurzaam en gemakkelijk te reinigen. Voor huiseigenaren met een groter budget raadt Huebner aan om te investeren in hoogwaardige materialen. Meubelmakerij is volgens de NKBA de grootste kostenpost.

Kasten zijn het werkpaard van de keuken, zegt Tennille Wood, CEO en hoofdontwerper bij Beautiful Habitat in Denver. Nieuwe kranen zijn een manier om het uiterlijk van de keuken op te fleuren en op te frissen voor relatief minimale kosten. De National Kitchen and Bath Association (NKBA) heeft een aanbeveling voor de waarde van een keukenverbouwing om huiseigenaren te helpen een passend budget vast te stellen. Het is niet ongebruikelijk dat oudere keukens waterschade oplopen, of het nu gaat om een plafondleiding die is ontstaan, een lek is of een druppeltje onder de gootsteen dat onopgemerkt is gebleven.

Sommige van deze cijfers zijn groot, sommige keukenverbouwingen vereisen mogelijk financiering of besparingen voordat ze de knoop doorhakken. Een lokale keukenontwerper bij u in de buurt kan u specifieker advies geven over hoeveel u zou kunnen betalen voor verbouwing. Naast de aantrekkingskracht van het ontwerpen van de keuken die u altijd al wilde hebben en het uitvoeren van de nodige reparaties, zijn er nog andere belangrijke en langdurige voordelen aan het verbouwen van de keuken. Omdat het een van de meest in het oog springende en vaak gebruikte functies in een keuken is, is het aanrecht een ruimte waar huiseigenaren er vaak voor kiezen om geld uit te geven aan duurder materiaal, maar als er andere prioriteiten zijn bij de verbouwing, kan een goedkopere keuze helpen geld te besparen.

Of het nu uw doel is om de waarde van uw huis te verhogen of er gewoon een aangenamere plek van wilt maken om te wonen, ervoor kiezen om een keuken te verbouwen of te renoveren is een van de beste beslissingen die huiseigenaren kunnen nemen. Een keukenverbouwing is geen klein project, de tijd en energie die nodig zijn om het verbouwingsproces te ondergaan (om nog maar te zwijgen van de kosten) kunnen ertoe leiden dat huiseigenaren hun voeten slepen. Deze stappen kunnen u helpen beslissen op welke schaal u de keuken moet verbouwen en een budget bepalen dat redelijk is om de gewenste keuken te krijgen en tegelijkertijd uw investeringsrendement te maximaliseren. Als je je de keuken waar je van droomt perfect in je hoofd kunt voorstellen en een van de beste softwareopties voor keukenontwerp kunt gebruiken om een plan te maken, dan is dat geweldig en het bespaart behoorlijk wat tijd en geld.

Veel oudere keukens zijn ontworpen met één kok in gedachten, terwijl er tegenwoordig in veel huishoudens meerdere mensen tegelijk in de keuken kunnen samenkomen. In dit bereik breek je waarschijnlijk je oude keuken af en begin je helemaal opnieuw, en installeer je vervolgens nieuwe werkbladen, kasten, apparaten, verlichting en zelfs sanitair. Een keuken met veel vierkante meters (200 voet of meer) geeft je een luxe hoeveelheid aanrechtruimte en opslag, maar het betekent ook dat de kosten voor arbeid en materialen aanzienlijk hoger zullen zijn. Uw locatie, het type functies dat wordt geïnstalleerd en de grootte van uw keuken zijn allemaal van invloed op de totale arbeidskosten van het project.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *