Hoeveel waarde voegt het opnieuw inrichten van een keuken toe?

Tot nu toe daalt de standaard ROI in de branche voor keukenmake-over uit het middensegment tussen 50% en 60% van uw totale budget voor verbouwing. Als je slim bent, denk je aan de lange termijn.

Hoeveel waarde voegt het opnieuw inrichten van een keuken toe?

Tot nu toe daalt de standaard ROI in de branche voor keukenmake-over uit het middensegment tussen 50% en 60% van uw totale budget voor verbouwing. Als je slim bent, denk je aan de lange termijn. Het geld dat je nu aan je keuken uitgeeft, kan je handig terugbetalen als je je huis op de markt brengt. Dus, hoeveel verhoogt een verbouwing van de keuken de waarde van het huis? Het antwoord kan je helpen beslissen of je echt door wilt gaan met het project.

Dit vertelt ons dat er meer te winnen is bij een keukenrenovatie dan alleen een verhoging van de vraagprijs van een woning. Het kan geruststellend zijn om te weten dat zelfs als je niet de hoogst mogelijke ROI behaalt bij het verbouwen van je keuken, je waarschijnlijk nog steeds voorop loopt. Geen wonder dat keukens een van de eerste kamers zijn waar huiseigenaren naar kijken als ze overwegen hun huis te renoveren. Gebruik de volgende tips om geld te besparen en huizenkopers aan te trekken met een frisse, vernieuwde uitstraling in de keuken.

Het is zo populair dat vastgoedexperts keukenupgrades en volledige keukenrenovaties op de tweede en derde plaats hebben vermeld in een lijst met woningrenovaties die waarde toevoegen aan uw huis. Dat wil niet zeggen dat granieten toonbanken en stoomdouches geen vruchten afwerpen; verbouwingen van keukens en badkamers blijven twee van de beste investeringen die u in uw huis kunt doen. De nationale ROI-gemiddelden voor keukenverbouwingen variëren afhankelijk van de schaal en de kosten van de verbouwingen in kwestie. Het heeft ook geen zin om je keuken te updaten als je huis het enige huis in de buurt is met maar één badkamer.

Het lijkt misschien contra-intuïtief dat een kleine keukenrenovatie, zoals het vervangen van kasten, een hogere ROI oplevert dan een grote renovatie, zoals het veranderen van de structuur en indeling van uw keuken. Als ze weten dat ze geen geld hoeven uit te geven aan het onderhoud van basissystemen, is de kans groter dat ze het huis kopen en overwegen om de keuken of het bad zelf te upgraden. Een vernieuwde keuken kan ervoor zorgen dat uw huis zich onderscheidt van potentiële kopers, waardoor u sneller en voor meer geld kunt verkopen. Volgens een recent onderzoek plaatste 80% van de huizenkopers de keuken in hun lijst van de drie belangrijkste ruimtes.

Waarderapport: het rendement op investeringen voor alle soorten keukenrenovaties, waaronder verbouwingen in het middensegment en luxe, daalt echter. Andere mogelijkheden zijn onder meer het upgraden van het aanrecht door een nieuwer model en het vervangen van de werkbladen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *