Hoe plan je een keukenrenovatie?

Checklist voor keukenprojectplanner · 1.Een architecturale weergave of tekening op schaal van uw bestaande keuken, met de locatie van ramen, deuren, verwarming,. Ontdek hoe u een keukenverbouwing plant die er goed uitziet en functioneel is.

Hoe plan je een keukenrenovatie?

Checklist voor keukenprojectplanner · 1.Een architecturale weergave of tekening op schaal van uw bestaande keuken, met de locatie van ramen, deuren, verwarming,. Ontdek hoe u een keukenverbouwing plant die er goed uitziet en functioneel is. Zelfverzekerd zijn over het plannen van een keukenverbouwing is cruciaal voor een succesvolle renovatie. Het is een thuisproject dat voor velen de hoogste prioriteit heeft om een kamer te creëren die voldoet aan alle behoeften van het huishouden en die ook nog eens stijlvol is.

Misschien heb je keukenmake-overs doorzocht naar ideeën voor keukenkasten - dat is meestal het startpunt voor een keukenrenovatie. En hoewel, bij het overwegen van het plannen van een keukenverbouwing, het selecteren van de kaststijl lijkt alsof het iets is dat je later in het proces kunt doen, maar het is de moeite waard om hier vroeg voor te kiezen. Hoe zit het met het plannen van een keukenverbouwing wat betreft de kleuren voor de kamer? Als uw keukenkasten ter plaatse met de hand moeten worden beschilderd, kunt u het zich veroorloven te wachten tot andere elementen van uw keukenverbouwing zijn beslist voordat u een kleur kiest. Als dat niet het geval is, moet u eerder een kastkleur kiezen.

Nadat u een aannemer hebt gekozen om u te helpen bij uw keukenverbouwingsproject, stelt u een contract op waarin de omvang van het werk wordt beschreven en een betalingsschema wordt opgesteld. Een betalingsschema biedt doorgaans 10 procent vooraf, 25 procent in intervallen in drie fasen gedurende het hele project en de laatste 15 procent na voltooiing van het project. Maak een checklist met vereisten voor het inhuren van een aannemer en stel alle vragen die je hebt voordat je een overeenkomst ondertekent. Een keukenrenovatie uitvoeren is een grote en bevredigende klus, dus volg ons deskundig advies voor alle projectmanagementinformatie en ontwerptips die u nodig hebt Zoals bij alle grote projecten voor woningverbetering is er gegarandeerd een zekere mate van verstoring.

Maar onze stapsgewijze handleiding voor projectmanagement van een keukenrenovatie zou moeten helpen om eventuele hobbels op de weg te verminderen. Blijf scrollen en zorg voor de renovatie van uw keuken, van ontwerptips tot het inhuren van een team en effectieve budgettering. Dit hangt volledig af van de ruimte waarmee je werkt en van je plannen, maar een volledige keukenverbouwing voor een middelgrote ruimte kan tussen de 6-8 weken duren. Als er ruwbouw nodig is, verwacht dan een langere renovatietijd, ongeveer 10-12 weken, en houd er rekening mee dat dit niet de plannings- en ontwerpfasen omvat.

Zodra u een duidelijk beeld hebt van zowel uw praktische als ontwerpvereisten, stelt u een plan op waarin u het project opdeelt in specifieke taken met deadlines en wijst u segmenten van uw budget toe. Vergeet niet om rekening te houden met de levertijd voor de armaturen en armaturen die u gaat bestellen en maak een extra bedrag opzij (5 tot 10% van het totaal is gebruikelijk) voor het geval u onverwachte wijzigingen moet aanbrengen terwijl u verder gaat. Als de renovatie van uw keuken deel uitmaakt van een groter project en u weet dat er zware renovatiewerkzaamheden zullen plaatsvinden (bijv. Structurele veranderingen aan muren, vloervervangingen, herleidingen) uitgevoerd in kamers direct boven de keuken, doe de keuken daarna.

De eenvoudige reden hiervoor is dat als u uw keuken opnieuw schildert, met name het plafond, het verse lakwerk waarschijnlijk zal barsten door de trillingen; loodgieterswerk in badkamers op de bovenverdieping kan ook leiden tot lekkages die zichtbaar zijn. Het uitwerken van een betalingsplan voor de renovatie van uw keuken is een essentiële stap in het proces. Je moet van tevoren het tijdschema afspreken en hoeveel je aan het begin van het project aan aanbetaling zult betalen - dit mag nooit meer zijn dan een kwart van de totale kosten. Als je project duurder blijkt te zijn dan gepland, moet je een manier bedenken om het te financieren; de gemakkelijkste manier is door een lening voor woningverbetering af te sluiten.

Een creditcard van nul procent kan ook een optie zijn, maar zet uw keukenrenovatieproject niet op uw gewone creditcard, aangezien de rente aanzienlijk zal zijn. Kleding wassen op 30ºC wordt vaak afgeschilderd als een milieuvriendelijke keuze. Maar hoeveel verschil maakt wassen op lagere temperaturen eigenlijk?. Grote keuzes, zoals de beslissing om een aannemer in te huren of het zelf te doen, moeten worden gemaakt voordat een project wordt gestart.

Het plannen van de verbouwing van uw keuken is de basis voor een succesvol project. Het kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van wanneer u van plan bent uw keuken te verbouwen. Een goed geplande naaikamer heeft zoveel te bieden, dus zorg ervoor dat je knutselhoek boordevol praktisch en stijlvol ontwerpadvies staat. Veel oudere keukens hebben onderkasten met planken, maar laden maken het zoveel gemakkelijker om toegang te krijgen tot wat je nodig hebt voor een relatief kleine kostenstijging.

De indeling moet ook voldoende aanrechtruimte bieden voor het aantal mensen dat waarschijnlijk tegelijkertijd voedsel gaat bereiden om de functionaliteit van de keuken te optimaliseren. Het bekijken van een breed scala aan lay-outs en ontwerpen is handig om de armaturen, texturen en materialen te identificeren die u in uw nieuwe keuken wilt. En zorg ervoor dat uw ontwerpplan voldoende GFCI-uitgangen (ground-fault circuit interrupter) bevat om het gebruik van verlengsnoeren te vermijden. Het gaat er niet alleen om dat je naar een keukenontwerpbureau gaat dat gewapend is met alle afmetingen die je nodig hebt — van de plattegrond tot de positie van ramen en deuren.

Nadat je punchlist compleet is, kun je eindelijk je geïmproviseerde keuken ontmantelen en je normale kookroutine hervatten in je gloednieuwe keuken. Het papierwerk is zorgvuldig doorzocht en goedgekeurd, het ontwerp is voltooid en de bemanning die je hebt ingehuurd om te helpen staat klaar om te beginnen met het slopen van de keuken. Een keukenverbouwing is een van de duurste, ingewikkeldste en meest tijdrovende projecten die je je kunt voorstellen, en de inbreng van gekwalificeerde professionals is niet alleen waardevol, maar is in de meeste delen van het land wettelijk verplicht. Van daaruit kunt u berekenen hoeveel een verbouwing van de keuken u gaat kosten en uw verlanglijstje daarop aanpassen.

Geef uw keuken een persoonlijk tintje, maar pas op dat u er geen circus van maakt met meerdere feestartikelen. Als het gaat om de renovatie zelf, weet dan dat afwassen in de badkuip heel snel oud wordt, renovaties extreem stressvol zijn en dat alles duurder zal zijn en langer zal duren dan u verwacht. Een renovator deelt haar ervaringen en die van haar keuken voor en na, zodat je kunt leren van haar successen en misstappen. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *